Proel 512 problem z uruchomieniem

Zapraszamy do zadawani pytań odnośnie systemów domofonowych firmy PROEL
DanielWojtczuk

Proel 512 problem z uruchomieniem

Post autor: DanielWojtczuk »

Dzień dobry, mam problem z zaprogramowaniem aparatu. Wcześniej podłączyłem wszystkie kable w kolejności jak poprzedni aparat i już po wpisaniu pierwszej cyfry 4 - nie ma czterokrotnego sygnału dźwiękowego ale jedno zielone mignięcie. Gdy z kolei próbowałem wcisnąć 0 (czyli 10 razy) to przy którymś seryjnym naciśnięciu pod P1 świeciło się na czerwono. Teraz rozłączyłem wszystkie 6 kabli i proszę powiedzieć jak to popodłączać. Nie wiem co robię źle. Mieszkam w bloku kilkupiętrowym. Aparat kupiony w Leroy. Gdzieś wyczytałem że on nadaje się do domów jednorodzinnych. Nie było też w zestawie 4 dodatkowych śrubek na v+,v- itd.
Kasia
Site Admin

Re: Proel 512 problem z uruchomieniem

Post autor: Kasia »

Dzień dobry,
dziękujemy za zapytanie, aby uruchomić aparat zalecamy:
- przywrócić początkowy sposób podłączenia
- potwierdzić, ze dioda miga co około 20 sek - co dowodzi poprawnego zasilania i działania aparatu
- wejść w programowanie numeru wg instrukcji
- wprowadzić kolejne cyfry numeru zgodnie z instrukcją - zero wprowadzamy dłuższym (ok. 0,5 sek) naciśnięciem klawisza. 10 naciśnięć też działa, ale jest dłuższe i wymaga liczenia
- na koniec zalecamy zapamiętać ustawienia wg instrukcji:

4.4.5 Program 5 – programowanie podstawowego adresu aparatu
W tym programie ustawiany jest podstawowy adres aparatu.
Procedura wprowadzania numeru aparatu (identyczna dla numeru podstawowego oraz
alternatywnego):
1. Po wywołaniu programu „5” - aparat potwierdzi wejście w tryb programowania dwoma
długimi sygnałami dźwiękowymi.
2. Jeżeli nie zostanie podjęta żadna akcja, aparat po około 5 sek. zasygnalizuje wyjście
z programu.
3. Przyciskiem P1 wprowadzić (pierwszą) cyfrę numeru.
4. Zaczekać na potwierdzenie wprowadzonej cyfry – w sposób opisany w pkt. 4.4
5. Jeśli numer posiada więcej cyfr należy powtórzyć operację od kroku 3 dla kolejnych cyfr.
6. Po około 5 sek. bezczynności dekoder potwierdzi wprowadzony numer w całości
7. Jeżeli numer jest prawidłowy - należy zatwierdzić go przez wciśnięcie i przytrzymanie przycisku
P1 przez około 5 sek. Aparat potwierdzi zapamiętanie numeru trzema dłuższymi sygnałami
dźwiękowymi. Numer można również zatwierdzić od razu po wprowadzeniu.

Wkręty V+ i V- są obecne wyłącznie w wersji wideo, stąd ich brak w wersji audio.

W przypadku dalszych problemów prosimy o kontakt telefoniczny.
pozdrawiamy
PROEL
ODPOWIEDZ